Ministar Kuščević posjetio Vis

0

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević u Visu je posjetio buduću lokaciju izgradnje stanova u sklopu programa poticane stanogradnje.

Kuščević je u društvu direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Gorana Bradića i gradonačelnika Visa Ive Radice obišao lokaciju u predjelu Luka. Grad Vis jedna je od rijetkih otočnih jedinica lokalne samouprave koja se odlučila na gradnju stanova iz Programa POS-a. Ministar Kuščević je s gradonačelnikom Radicom podijelio svoja iskustva kada je kao načelnik općine Nerežišća proveo projekt izgradnje višestambene zgrade u sklopu Programa POS-a. Ovim radnim posjetom ministar Kuščević želi dati podršku i drugim otočnim jedinicama lokale samouprave da se ohrabre i uz pomoć države omoguće svojem stanovništvu kvalitetno i povoljno rješavanje stambenog pitanja, priopćilo je Ministarstvo.

Nakon što je Grad Vis ustupio i opremio zemljište i pripremio idejno rješenje može se pristupiti pripremi dokumentacije za gradnju. Uz, u prvoj fazi planiranih 22 stana POS-a, Grad Vis planira i nove lokacije za dodatne projekte POS-a. Grad Vis ulaže velika sredstva u uređenje komunalne infrastrukture kako bi svoj grad učinio privlačnim mjestom za život i turizam. U tom je pravcu dobio i potporu Ministarstva koje ove godine sufinancira projekt uređenja komunalne infrastrukture u naselju Rukavac s 300 tisuća kuna, koje su također obišli ministar i gradonačelnik. Potom su Kuščević i Radica obišli i radove na obnovi Hrvatskog doma u vrijednosti od 1 milijun kuna, te kulturni centar kojeg obnavlja Grad Vis uz sufinanciranje Vlade s milijun i sto tisuća kuna.

Gradonačelnik je ministra upoznao i s drugim planiranim projektima kao što su: izgradnja sportske dvorane srednje škole, te vatrogasnog doma i gradske tržnice. Svi će ti projekti doprinijeti poboljšanju kvalitete života na otoku i stoga gradonačelnik vjeruje da oni također zaslužuju potporu države. Ministar je naglasio da je potpora neupitna jer je Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja za sufinanciranje projekata općina i gradova kojima se povećava komunalni standard ove godine izdvojilo 31 milijun kuna, što je veliko povećanje u odnosu na prethodne godine kada je bilo izdvajano oko 6 milijuna i najbolji dokaz da Vlada doista želi ravnomjeran razvoj cijele Hrvatske, stoji u priopćenju.