Ministar Panenić za RD o problemima poduzetnika u Vrgorcu

0
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić boravio je u Vrgorcu gdje je posjetio tvrtke mesne industrije. S njim u društvu je bio i ministar pravosuđa Ante Šprlje.

Nismo se bavili samo obilaskom, nego smo želimo pokušati i riješiti određene probleme, kazao je u izjavi za Radio Dalmaciju ministar Panenić te dodao s kojim se problemima poduzetnici najviše susreću. Prvo je javna nabava i moguće sumnje na pogodovanje, isključivanje iz javne nabave, zatim problem dugogodišnjeg nerješavanja problemama s nekretninama i vlasništvom. Razgovarali smo i o Poslovnoj zoni u Vrgorcu, izmještanju dalekovoda, priključka na trafostanicu, izgradnjia trafo stanice itd., kazao je Panenić.

Na pitanje što misli o HUP-ovu prijedlogu reforme javne nabave, ministar je odgovorio da je inicijativa za izradu novog Zakona o javnoj nabavi dolazi od  Ministarstva gospodarstva. Mi smo pozvali sve institucije i organizacije da dostave svoje prijedloge. Sve prijedloge ćemo razmotriti te provesti i jednu širu pripremu prije nego što izađe sam nacrt Zakona o javnoj nabavi, a onda ćemo i kroz javnu raspravu uključiti i širu publiku da dobijemo Zakon o javnoj nabavi koji je prvenstveo usklađen sa smjernicama Europske unije koje donose promjene vezano za ekonomski najpovoljniju ponudu koja će biti ključni kriterij, a ne više najjeftinija ponuda, kazao nam je ministar gospodarstva Tomislav Panenić.