Ministar turizma Kliman: Očekujemo još bolje rezultate

0
Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

Počela je turistička predsezona; u Dubrovniku se ovaj vikend očekuje oko 6.000 stranih gostiju, a uvodi se i ljetni red letenja.

Zadar je sezonu otvorio dolaskom velikog kruzera  Viking Sea sa 930 putnika. U sedam otvorenih hotela na Makarskoj rivijeri za uskrsne blagdane boravi 1200 gostiju, uglavnom stranih, među kojima su najbrojniji Nijemci i Austrijanci, a ima Engleza.

U Dnevniku HTV-a ministar turizma Anton Kliman je rekao kako je predsezona krenula no Ukrs je ranije pa se ne može povezati s malo dubljim datumima u sezoni, no unatoč svemu očekuje bolje pokazatelje u odnosu na prošlu godinu, više za 4-6 posto. 

Na pitanje je li Hrvatska sigurna zemlja kako ju većina turista i doživljava, s obzirom na aktualna događanja, je odgovorio da jest i da će uvijek biti, uz veliki trud hrvatske policije i drugih sigurnosnih službi, a kako okolna geoploitička zbivanja  idu na ruku Hrvatskoj, jer su stanja na tržištu interesa za Hrvatsku jako dobra, kaže, negdje povećana i za 20 posto. 

Kliman je rekao i da će se više raditi na privlačenju ruskih turista te izradi višegodišnjih viza za njih. Dodao je  kako Hrvatska ima potencijal i u vjerskom turizmu te kako će u tom smislu s Ministarstvom kulture i Crkvom dogovoriti da se hrvatski sakralni objekti uključe u turističku ponudu.