Ministrica turizma i sporta posjetila natkriveni bazen Jadrana na Zvončacu

0
Foto: PR; Grad Split

Balonom natkriven i infrastrukturno potpuno obnovljeni bazen Športskog društva Jadran na Zvončacu posjetila je  ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

– Od sada splitski sportaši, plivači i vaterpolisti, mogu trenirati tijekom cijele godine. Jadranov bazen danas je doista reprezentativan, vrhunski sportski objekt i ne sumnjam da će dovesti i do novih sportskih uspjeha na koje ćemo svi biti ponosni – kazala je ministrica Brnjac.

Podsjetivši na 80 milijuna „tešku“ energetsku obnovu kompleksa bazena na Poljudu, gradonačelnik Krstulović Opara kazao je kako je natkrivanje i infrastrukturna rekonstrukcija bazena na Zvončacu novi iskorak u razvoju splitskog sporta. Gradonačelnik je naveo kako uređenje bazena na Zvončacu nije obuhvatilo samo postavljanje samonosivog balona, nego i onaj daleko opsežniji, oku nevidljiviji posao, a to je potpuna sanacija i modernizacija strojarnice, obnova kanalizacije, ventilacije te cjelokupne obnove elektroinstalacije bazena.

– Siguran sam da će se mnoštvo mladih splitskih plivača i vaterpolista upravo na ovom mjestu pripremati za ono što željno iščekujemo, a to je Europsko prvenstvo u vaterpolu kojem će naš grad sljedeće godine biti domaćin – poručio je prvi čovjek grada Splita.

Čelnik Jadrana, Srđan Kovačić za natkrivanje bazena rekao je da se „višegodišnji san konačno pretvorio u stvarnost“.  Vrijednost natkrivanja i infrastrukturne obnove bazena iznosi preko 9,8 milijuna kuna s PDV-om, kojega uz sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta provodi Grad Split u suradnji sa Športskim društvom Jadran.