Miro Bulj poziva da se istraži cijeli državni vrh

0
Foto: RD

Mostov saborski zastupnik Miro Bulj komentirao je Nacionalovu objavu ugovora između tvrtke u vlasništvu Ane Karamarko, supruge prvog potredsjednika Vlade i tvrtke lobista mađarskog MOL-a, Josipa Petrovića. Uoči dolaska HDZ-a i Karamarka na vlast, Petrovićeva tvrtka navodno je Karamarkovoj supruzi za usluge savjetovanja platila najmanje 60 tisuća eura, odnosno oko pola milijuna kuna, piše Nacional. Miro Bulj poziva Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa da provjere svih; od premijera, potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka i Božu Petrova, ministra gospodarstva, poduzetništva, svih ostalih ministara, saborskih zastupnika, da svih provjere koji imaju nekakvu suradnju s MOL-ovim konzultantom ili izravno s MOL-om. Jer MOL je otuđio našu INA-u na neprijateljski način, naši političari su dopustili da nešto što vrijedi 100 milijardi dolara dobiju za bagatelu, ne zna se jesu li uopće išta i platili, kazao je Bulj.

Bulj je novinarima kazao da će Most čuvati nacionalne interese, a oni koji su plaćeni za taj posao, kao što su Povjerenstvo za sukob interesa, DORH, USKOK – neka odrade svoj posao! Most će štititi nacionalne interese, a ne da se Hrvatska rasprodaje. Jer ako se rasproda Hrvatska, rasprodali smo budućnost našoj djeci i onda uopće nema smisla da imamo vladu i parlament, kaže Bulj.

Zamoljen da komentira HDZ-ov ultimatum Mostu, Bulj je kazao kako će Most i on osobno braniti sve što je od nacionalnog interesa, kao što je INA. Mi ćemo to braniti i ništa nam ne znači nikakav ultimatum, s bilo koje strane, kazao je Miro Bulj.

Bulj je danas u Sinju otvorio svoj ured u kojem će primati građane cetinskog kraja.