Mladi izgubili od Španjolske

0
Foto: uefa.com

Nakon četiri pobjede, mlada hrvatska nogometna reprezentacija u Rijeci je izgubila od Španjolske, glavnog konkurenta za prvo mjesto u skupini i izravni plasman na Euro. 

Kolinger je u 19. minuti skrivio jedanaesterac i zaslužio crveni karton. Siguran realizator bio je Deulofeu. Pet minuta prije kraja prvog poluvremena, vodstvo gostiju povisio je Asensio na asistenciju Ceballosa. Kad je u 54. minuti Livaković poklonio loptu kapetanu Španjolske Deulofeu, a ovaj mirno pogodio za 0:3, činilo se da je priči kraj. No izabranici Nenada Gračana nisu odustali, pa je u 64. minuti odbijenu loptu nakon slobodnog udarca Radoševića hrvatski kapetan Mario Pašalić iskoristio za 1:3. Deset minuta prije kraja, Tudor je izborio jedanaesterac i isključenje Merea, a Radošević vratio neizvjesnost. Centimetri su dijelili Hrvatsku od izjednačenja, u 92. minuti Kovačić je pogodio stativu, a Halilović u nastavku akcije naciljao gredu španjolskog gola. Potom je još preoštri Mikanović zaradio drugi žuti karton pa ga, kao ni Kolingera, neće biti u Španjolskoj 24. ožujka.

“Čestitam Španjolskoj na pobjedi. Počeli smo malo impresionirano, a utakmica je krenula u drugom smjeru nakon prvog španjolskog gola i našeg crvenog kartona. Vratili smo se, postigli dva gola, a na kraju imali i šanse za treći koje nismo uspjeli iskoristiti. Najvažnije je da navijači uživaju u ovakvom spektaklu. Nažalost, nismo izašli kao pobjednici, ali tako je to u sportu”, komentirao je hrvatski izbornik Nenad Gračan.

Švedska je s 1:0 slavila u Gruziji pa Španjolska ima 13 bodova, Hrvatska 12, a Švedska 10. Plasman na Euro izborit će pobjednici 9 skupina, dok će četiri drugoplasirane reprezentacije s najboljim učinkom razigravati za dva preostala mjesta na završnom turniru koji će 2017. organizirati Poljska.