Mladić (16) iz Primorskog Doca životno ugrožen nakon eksplozije u kući

0
Foto: Arhiva

Mladić u dobi od 16 godina koji je sinoć ozlijeđen  u eksploziji u obiteljskoj kući u zaseoku Škrapići kraj Primorskog Doca u teškom je stan ju, opasnom po život i nalazi se u Jedinici intenzivnog liječenja  KBC-a Split.
Iz Šibenika nam je u utorak navečer dovezen pacijent sa teškim opeklinama. Odmah smo napravili inicijalnu operaciju, kako bi stabilizirali njegovo zdravstveno stanje, a u srijedu ujutro smo u cilju daljnje stabilizacije obavili dodatne operacijske mjere. rekao je dr. Ivan Utrobičić, šef odjela plastične kirurgije KBC-a Split.

 Zdravstveno stanje mladića ozlijeđenog u Primorskom Docu je teško, on je životno ugrožen ima teške opekline i ne možemo davati nikakve prognoze vezano uz njegov oporavak. Priključen je na respirator i vršimo potporu njegovih organa. Nažalost postoji i velika mogućnost infekcije, rekao je prof. dr. Nenad Karanović, predstojnik Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje KBC-a Split.

Kod drugog ozlijeđenog maloljetnika u dobi od   14 godina,  koji je također smješten u KBC Split, radi se o lakšim opeklinama.  Kod njega provodimo konzervativne mjere liječenja te nad njime za sada nismo poduzeli operacijske mjere liječenja, rekao je doktor Utrobičić.