Mladoj vozačici iz Gospića jednomjesečni pritvor

0
Foto: arhiva

Devetnaestogodišnja vozačica iz Gospića ostat će u istražnom zatvoru zbog izazivanja prometne nesreće i bijega na Božić u Gospiću, a njen suvozač pušten je da se brani sa slobode.

Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu Ante Ujević rekao je da je prihvatio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva i odredio istražni zatvor za osumnjičenicu u trajanju do trideset dana zbog opasnosti utjecaja na svjedoke.

Njen suvozač, star 21 godinu, također je saslušan u Gospiću, ali je pušten da se brani sa slobode. Prema kaznenoj prijavi, odgovarat će da je kao suvozač počinio kaznena djela nepružanja pomoći i sprječavanje dokazivanja.

Vozačica je u Gospiću prouzročila prometnu nesreću vozilom njemačke registracije 25. prosinca u 6,20 sati kad je zbog nekretanja sredinom obilježene kolničke trake prednjom desnom stranom vozila udarila u 52-godišnjeg pješaka koji je hodao uz kolnik. Uz izazivanje prometne nesreće, kazneno je prijavljena i zbog nepružanja pomoći i sprječavanje dokazivanja.

Policija je tijekom kriminalističkog istraživanja utvrdila da su se nakon nesreće oboje udaljili automobilom  “bez da su pružili pomoć pješaku iako su to mogli učiniti bez veće opasnosti za sebe ili drugoga, te o tome nisu obavijestili policiju. Potom su se, s ciljem prikrivanja prometne nesreće, ponovno vratili na mjesto nesreće i s kolnika uklonili desni retrovizor koji je tom prilikom otpao.

Odvjetnica Đurđa Lipšćak rekla je da se njezina branjenica brani šutnjom, da je studentica ekonomije i da za sada njezin pravni položaj ne može komentirati.

Interventni policajac koji je na Božić u Gospiću kao pješak teško stradao u prometnoj nesreći izvan je životne opasnosti, stanje mu se bitno poboljšalo. Oporavlja se na Odjelu neurologije jer je zadobio tešku ozljedu glave i prelome lica,  no nije bilo potrebe za operacijom te  bi sve trebalo biti dobro.