Mladost i Nada podijelili titule

0
Foto: Hrvatski ragbijaški savez

Na završnom turniru prvenstva Hrvatske u ragbiju 7, odigranom u Sisku, naslove prvaka zaslužili su zagrebačka Mladost u muškoj i splitska Nada u ženskoj konkurenciji.

Očekivano su u obje konkurencije upravo ova dva kluba u međusobnim dvobojima odlučivala o naslovu. U prvoj fazi turnira, igranoj po jednokružnom liga-sustavu, Mladost je pobijedila dubrovački Invictus s 35:0, Nadu s 12:5, Sinj s 29:14 i Novi Zagreb s 29:7. Nada je nakon poraza od Mladosti s tijesnih 10:7 svladala Novi Zagreb, pa ostvarila uvjerljive pobjede protiv Sinja (22:0) i Invictusa (43:0). Novi Zagreb je pobjedama protiv Sinja s 26:12 i Invictusa s 35:7 došao do 3. mjesta, a Sinj je izborio 4. poziciju s 26:10 protiv Invictusa. U utakmici za 3. mjesto, Novi Zagreb je s tijesnih 12:7 svladao Sinj. Nada nije ni u popravnom ispitu uspjela svladati Mladost i obraniti prošlogodišnji naslov. Dapače, Mladost je bila još uvjerljivija i s 29:10 uzvratila Nadi za prvenstvo Hrvatske u klasičnom ragbiju, s 15 igrača u polju, gdje je Nada, zahvaljujući ponajviše remiju u Zagrebu, četrnaestu godinu zaredom osvojila trofej.

I dok su muškarci igrali kvalifikacijske turnire (regija Jug u Dubrovniku, a regija Sjever u Zagrebu), djevojke su igrale dva turnira prvenstva Hrvatske. Prije dva tjedna u Splitu je Nada bila prva ispred Mladosti, Sinja i Zagreba, pobijedivpi Mladost s 14:0 u ligaškom dijelu i 14:12 u finalu (Mladost je imala 0:12!). Sinj i Zagreb nisu došli u Sisak, pa su odigrane dvije utakmice u kojima je Nada bila opet bolja od Mladosti. U prvoj je bilo 22:0, u drugoj 15:0 za ekipu Nikole Denića.