Mladost Ribola Kaštela i Split u 19.30 igraju dalmatinski derbi

0

Četvrtfinale doigravanja za odbojkaškog prvaka Hrvatske donosi dalmatinski derbi Mladost Ribola Kaštela-Split. I dok je Kaštelanima to zagrijavanje u pohodu na sedmi uzastopni naslov prvaka, Splitu je nagrada za osvojeno prvo mjesto u Prvoj ligi i izborenu Superligu sljedeće sezone.

Prva utakmica igra se u 19.30 u Kaštel Starom, a uzvrat je u dvorani uz bazene u Poljudu u nedjelju u 17 sati.

Drago mi je što igramo protiv naših susjeda iz Splita. Čestitam im na povratku u Superligu, što i nama olakšava put sljedeće sezone i nadam se da ćemo imati još bolju suradnju. Mi smo veliki favoriti i mislim da ćemo taj status opravdati, iako imamo problema s ozljedama i još nismo na nivou na kojem bismo željeli biti. Ali uvjeren sam da ćemo igrati najbolje kada to bude najpotrebnije. Nećemo potcijeniti Split, koji u svojim redovima ima i par iskusnih igrača. Najvažniji su im naši bivši igrači Šuker i Ćosić. Nećemo kalkulirati, nastupit će svi zdravi igrači i nadam se najboljem, rekao je za Radio Dalmaciju trener Kaštelana Ivan Rančić.

Mi smo ostvarili cilj ulaskom u Superligu, koja nam je prošle godine izmakla. Utakmice protiv aktualnog prvaka države dobro će nam doći da vidimo gdje smo u odnosu na Superligu. Mladost Ribola Kaštela će i ove godine vjerovatno igrati finale protiv zagrebačke Mladosti, ali moji dečki se neće dati, nadam se da ćemo im pružiti dobar otpor. A možda i iznenadimo, nikad se ne zna. Dat ćemo sve od sebe, ako se oni malo opuste onda možemo igrati s njima. Obje utakmice bi trebale biti dobre i s njihove i s naše strane, oni jesu jači i bolji, ali dat ćemo sve od sebe, rekao nam je trener Splita Tomislav Karaula.