Most kopno-Čiovo kasni

0
Foto: Paun Paunović / Cropix

Most kopno-Čiovo neće biti gotov do kraja godine, kako je bilo najavljeno. Ministar prometa Oleg Butković je izvođaču radova kao krajnji rok postavio 15. lipnja.

Ministar Butković je nakon radnog sastanka u Trogiru izrazio nezadovoljstvo dinamikom gradnje mosta. Nisam zadovoljan. Imao sam informacija da problemi s izgradnjom ovog mosta postoje. Sastanak je bio buran i dramatičan. Dali smo rok izvođaču 8 dana da se posloži sam sa sobom i da se izjasni hoće li to napraviti do početka turističke sezone ili neće. Imat ćemo sastanak početkom onog tjedna iza, dakle 5. ili 6. prosinca opet ovdje u Trogiru. Problemi koje sam čuo su dosta veliki, izjavio je Butković.

Postoji ugovor, postoje rokovi. Most je trebao biti gotov do kraja ove godine. On se financira od strane Europske unije u iznosu od 85%. I tu smo imali problem, ali smo ga riješili. Financiranje će biti osigurano, tu problema neće biti, ali ako situacija bude ovakva kakva je danas, s ovakvim tempom i ovakvim pristupom, upitno je hoće li se i do ovog novog roka, a to je 15. lipnja, završiti ovaj most, ustvrdio je Butković. Ministar je za kašnjenje optužio izvođača radova, tvrtku Vijadukt.

Jedini prihvatljivi rok za Hrvatske ceste kao investitora, ali posebno i za lokalnu samoupravu, odnosno grad Trogir, je 15. lipnja. Imamo osam dana vremena, izvođač radova zajedno s nama, da nam podastre jamstva da će taj rok ostvariti. U protivnom ne isključujem ni mogućnost raskida ugovora, rekao je direktor hrvatskih cesta Josip Škorić.