Most prekinuo pregovore sa SDP-om

0
Foto: HINA / Dario GRZELJ / mm

Iz Mosta nezavisnih lista objavili su u utorak priopćenje o prekidu pregovora s koalicijom Hrvatska raste, a kao razlog navode da je vodstvo SDP-a ušlo u pregovore s figom u džepu i s ciljem rušenja ideje reformske vlade.


Cijelo ovo vrijeme od nas traže da budemo jasni i zauzmemo stav. Eto, zauzimamo ga – prekidamo pregovore s koalicijom Hrvatska raste jer je istovremeno dok su pregovarali s nama, vodstvo te iste koalicije, tijekom zadnjih 48 sati pokušavalo ponovno vrbovati naše pojedinačne zastupnike i na taj način definitivno razbiti Most. Imamo odgovornost spram društva ovo okončati, baš zato što nismo u politici zbog pozicija. Naš cilj je i dalje isti – promjene, poručuju iz Mosta.

U takvog partnera, ističu, nemaju i ne mogu imati povjerenja. Ujedno se ispričavaju građanima, kojima ovo, kažu, vjerojatno izgleda kao neka loša sapunica i trakavica bez kraja. No, oni nisu adresa na koju se treba obraćati jer je njihova jedina „krivnja“ što se još nisu slomili.

Navode i kako su “radi ideje reformske i tripartitne vlade do sada prešli preko svega što je Mostu učinjeno od kada je na izborima pokazao da može ugroziti nečije pozicije” te kako više od mjesec dana slušaju uvrede na svoj račun i gledaju medijsko razapinjanje.

”Od prvotnih uspješnih ili neuspješnih pokušaja kupovine Mostovih mandata, preko konstantnih vrijeđanja naših zastupnika, prelazili smo i preko izuzetno ružnih optužbi, preko strašnih uvreda na račun našeg glasnogovornika, preko sustavnih pokušaja manipulacije te tvrdnji da je reformska vlada neka suluda ideja, iako se radi o modelu koji je viđen u većini zemalja Europske Unije”.

Poručuju da ne glume žrtve, nego stoički podnose optužbe na svoj račun zbog ideje iza koje stoje i činjenice da su promijenili situaciju u odnosu na prethodnih 20 godina. (Hina)