Most raskida suradnju s Puljkom i traži izbore

0
Foto: RD

Tri gradska vijećnika Mosta, koji su bili dio programske suradnje sa splitskim gradonačelnikom Ivicom Puljkom, raskinuli su danas suradnju s njim zbog nerješavanja slučaja zamjenika gradonačelnika Bojana Ivoševića protiv kojeg je državno odvjetništvo podignulo optužnicu.

Komunikaciju s gradonačenikom ranije su ‘zamrznuli’ vijećnici stranke Pametno za Split i Dalmaciju, Možemo i Nezavisne list Ramljak-Mamić.

– Mi smo postupcima gradonačelnika Puljka dovedeni pred gotov čin kojim je naša suradnja s njim, odnosno izvršnom vlašću nepopravljivo kompromitirana i bit ćemo prisiljeni tu suradnju prekinuti, istaknuo je Mostov gradski vijećnik Josip Markotić na konferenciji za novinare u Splitu. Poručio je kako su jedini izlaz novi izbori i to, kako je rekao, ne samo za Gradsko vijeće, nego i izbori za gradonačelnika, “i inzistiramo na tim izborima”.

Oni bi se, kaže, mogli održati skupa s kotarskim izborima u Splitu u lipnju ove godine. Markotić je dodao i kako je Most pokušao u posljednjih tjedan dana sastati se s gradonačelnikom Puljkom i razmotriti novonastalu situaciju nakon optužnice državnog odvjetništva protiv njegova zamjenika Ivoševića, “ali do tog sastanka nije došlo”.

Markotić je danas rekao kako je Most razgovarao s vijećnicima stranke Pametno za Split i Dalmaciju, Možemo i Nezavisne list Ramljak-Mamić te da je zamrzavanje komunikacije s gradonačelnikom i današnja odluka o prekidu suradnje dogovorne. Dodao je kako nema druge mogućnosti nego podnošenjem ostavki vijećnika dovesti ga u situaciju da neme kvoruma.

– Mi nemamo alata i ne možemo doći pištoljem i zaprijetiti mu reći da dadne ostavku, ali možemo kao gradski vijećnici dati ostavke i dovesti ga u situaciju da nema našu podršku i nema kvoruma, kazao je Markotić. Odgovarajući na novinarska pitanja, rekao je da postoji mogućnost obnove suradnje kad bi Ivošević dao stavku na dužnost zamjenika gradonačelnika jer bi se “maknuo taj uteg”. Dodao je da bi u tom slučaju Ivoševića gradonačelnik Puljak mogao angažirati za svojeg savjetnika.