MUP: Sve službe angažirane na otklanjanju posledica nevremena u više županija

0
Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je o posljedicama nevremena koje je sinoć zahvatilo splitsko, zadarsko i šibensko područje:
Zadarska županija
Dana 02. kolovoza u vremenu od oko 20:30 sati do oko 22:00 sati šire područje Zadarske županije zahvatilo je olujno nevrijeme praćeno obilnim kišnim oborinama i jakim vjetrom.
Županijski Centar 112 Zadar i Županijski centar 112 Šibenik (došlo je do prelijevanja poziva) zaprimili su brojne pozive građana i turista. Zabilježeno je 65 događaja, a od toga 12 događaja se odnosilo na traganje i spašavanje na moru. Primljeno je više dojava vezanih za nasukavanje raznih tipova brodova i jedrilica na području Molata, Silbe, Velog Iža, Pašmana, grada Zadra i Biograda, a uzrokovanog jakom neverom.Bilo je dojava o srušenim stablima na prometnice, oštećivanju telefonskih i električnih stupova  kao i problema u opskrbi električnom energijom na području grada Zadra i grada Paga te u naseljima Turanj, Sv. Filip i Jakov, Posedarje i Poličnik. Prema informacijama VOS-a na području županije vatrogasci su imali 36 tehničkih intervencija. Nije bilo dojava o poplavljenim prostorijama.

Šibensko-kninska županija

Dana 02. kolovoza u vremenu od oko 21:30 do 23:30 sati šire područje Šibensko-kninske županije zahvatilo je olujno nevrijeme praćeno obilnim kišnim oborinama i jakim vjetrom.
Županijski Centar 112 Šibenik, Županijski centar 112 Zagreb (došlo je u manjem obimu do prelijevanja poziva) zaprimili su brojne pozive građana i turista.
Zabilježeno je desetak događaja rušenja stabala na prometnice i požar jednog električnog stupa. Prema informacijama VOS-a na području županije vatrogasci su imali 9 tehničkih intervencija. Primljene je više dojava vezanih za traganje i spašavanje na moru u Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji (Kornati, Dugi otok, Murter, Tisno, Preko, Pašman, Zlarin, Zadar, Rogoznica i Krapanj).

Splitsko-dalmatinska županija

Dana 02. kolovoza u vremenu od oko 22:30 sati do oko 01:00 sati (03. kolovoza) šire područje Splitsko-dalmatinske županije zahvatilo je olujno nevrijeme praćeno obilnim kišnim oborinama i jakim vjetrom. Županijski Centar 112 Split i Županijski centar 112 Zagreb (došlo je u manjem obimu do prelijevanja poziva) zaprimili su brojne pozive građana i turista.
Dojave su se odnosile na polomljena stabla od kojih su neka pala na prometnice i vozila.
Više električnih stupova je porušeno zbog čega je više naselja na području Trogira ostalo bez opskrbe električnom energijom. Primljeno je i nekoliko dojava vezano za nasukavanje plovila. Prema informacijama VOS-a na području županije vatrogasci su imali 42 tehničke intervencije.
Prema informacijama od 05:00 sati, još uvijek je bez opskrbe električnom energijom jedan dio potrošača na Trogirskom području (Vinišća, Drvenik Veliki, Drvenik Mali) i jedan dio potrošača u Kaštelima. Djelatnici HEP-a rade na otklanjanju kvarova. Normalizacija opskrbe električnom energijom očekuje se tijekom prijepodneva 03. kolovoza.

Na otklanjanju posljedica olujnog nevremena angažirane su sve nadležne službe.