Muškarci puštajte brkove, Zadrani nagrađuju!

0

Brkovi su nekada bili simbol istinske muževnosti, ono što je odvajalo muškarce od dječaka i zavodnike od gubitnika ili današnjim modnim rječnikom „must have“. Taj imidž zrelog muškarca ili ukras njegovog lica nekada je bio diktat kulture i sredine u kojoj se živjelo, a muškarci danas nisu nezreliji ako nemaju brkove, jer oni su postali osobni izbor.

Zadrani, točnije Etnološki odjel Narodnog odjela odlučili su to i nagraditi, pa već treću Noć muzeja pripremaju izložbu fotografija natjecateljskog karaktera „Brka mi moga“. Pozivaju sve zainteresirane brkajlije da im pošalju fotografiju brka , a tri najbolja prema ocjeni posjetitelja dobit će nagrade.

{mp3}Reportaze/zadar_brkovi1{/mp3}

Ideju za natjecanje dobili su nakon izložbe o nošnjama sjeverne Dalmacije, dodala je voditeljica odjela Jasenka Lulić Torić, na kojoj su uočili kako su tada svi, ali baš svi muškarci imali brkove:

{mp3}Reportaze/zadar_brkovi2{/mp3}

Dakle, traži se fotografija na kojoj će se brk dobro vidjeti, treba je poslati do 22.siječnja u Etnološki odjel zadarskog Narodnog muzeja ili na mail etnoloski.odjel@nmz.hr, a može se donijeti i osobno u Etnološki odjel, odnosno u Gradsku stražu na Narodnom trgu.

Ne znamo koliko treba vremena da brk izraste, ali za nagradu nije potrebno da to budu gusti „morž“ brkovi ili ekscentrični brkovi zašiljenih krajeva poput onih kakve je imao Salvador Dali. I brčići mogu osvojiti ručak za dvije osobe , tretman u brijačnici ili suvenire zadarskog muzeja, a za razliku od prethodnih godina , mogu se prijaviti muškarci iz cijele Hrvatske.

{mp3}Reportaze/zadar_brkovi3{/mp3}

Dodajmo kako zbog nagrada ne moraju dolaziti u Zadar, već prve dvije mogu iskoristiti u svom gradu.