Na adrese splitskih umirovljenika poslane kartice u sklopu projekta “Moj zlatni Split”

0
Foto: pixabay.com

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara u Banovini je predstavio početak projekta Moj zlatni Split.

Kartice su poslane na adrese splitskih umirovljenika koji su poslali zahtjeve i od idućeg tjedan ih mogu koristiti kao platežno sredstvo u jednom domaćem trgovačkom lancu te kao identifikacijsko sredstvo prilikom kupovine ulaznica u kulturne i sportske ustanove Grada Splita.

Poslano je oko dvije tisuće umirovljeničkih kartica. Ovisno o visini mirovine, splitski umirovljenici će mjesečno  na karticu dobivati 100 do 300 kuna.

Gradonačelnik Krstulović Opara je istaknuo kako Zlatna kartica ima i dodatnu vrijednost :

-“Mi smo u prethodnom razdoblju napravili kvalitetnu evidenciju, napravili smo inovativni projekt i učinili smo zapravo jedan projekt u kojemu uvodimo red i podižemo razinu pomoći našim umirovljenicima. Ovih 100, 200, 250 ili 300 kuna koje će svakog prvog u mjesecu naši korisnici dobivati, vrijedi puno više od tog novca, kartica ima dodanu vrijednost. Više od 40 ustanova, udruga, sportskih klubova u vlasništvu Grada, u suradnji s Gradom ponudilo je cijeli niz pogodnosti, od besplatnih ulaznica, besplatnih usluga, usluga s popustima…. Možete odlaziti s 20 kuna na Hajduka, na košarku možete imati godišnju pretplatu, u HNK imate izvrsne popuste...”- kazao je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.