Na Pelješcu pronađen mrtav muškarac

0

Muškarac koji je pronađen mrtav na brdu Sveti Ilija, na Pelješcu, identificiran je kao francuski državljanin koji je u utorak u popodnevnim satima nestao na tom predjelu.

Potvrdila je to glasnogovornica Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Andrijana Biskup.

Policija je identificirala muškarca koji je jutros pronađen mrtav na brdu Sveti Ilija. Radi se o 53-godišnjem državljaninu Francuske koji se u utorak u popodnevnim satima izgubio prilikom uspona na brdo, rekla je Biskup.

Iz HGSS-a, stanice Orebić su na Facebooku istaknuli kako je potraga okončana u ranim jutarnjim satima, kada je Francuz pronađen na obraslom i nepristupačnom terenu.

Nestali francuski državljanin, E. C. (53)  jučer se iz orebićkog hotela uputio prema Svetom Iliji. Zadnji kontakt s nestalim je bio u 15,45 sati nakon čega je žurno organizirana potraga. Jutros su se kolegama iz orebićkog HGSS-a priključili i oni iz Splita i Dubrovnika s potražnim psom i dronom.

Malo kasnije, oko 7,45 sati  jedan od spasitelja je pronašao  turista, nažalost mrtvog.

Tijelo je nađeno iznad kućiške uvale, 200 metara od rotora, na obraslom i nepristupačnom terenu.

Tijelo će biti transportirano na Odjel patologije dubrovačke Opće bolnice gdje će se utvrditi uzrok smrti, navode, između ostalog, HGSS-ovci te dodaju kako je nesretni planinar pri silasku sa Svetog Ilije, vjerojatno od dehidracije i iscrpljenosti skrenuo sa staze i umro.