Na šibenskom području 82 novooboljele osobe, od ponedjeljka dio učenika prelazi na online nastavu

0
Foto: pixabay.com

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 82 osobe su oboljele od COVID-19 infekcije.

Trenutno su 252 aktivna slučaja oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječe se 24 osobe. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 1469 osoba.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 226 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Zbog nastavka rasta broja novooboljelih i danas se sastao uži sastav Stožera civilne zaštite ŠKŽ te je donesena Preporuka za održavanje nastave po kombiniranom modelu u razdoblju od 22. ožujka do 1. travnja 2021. godine.

Ravnateljima osnovnoškolskih obrazovnih ustanova preporuča se u razdoblju od 22. ožujka – 01. travnja 2021. godine donošenje odluke o organizaciji nastave prema Modelu „C“ (nastava na daljinu) za djecu od 5-8. razreda.

Ravnateljima srednjoškolskih obrazovnih ustanova preporuča se u razdoblju od 22. ožujka – 01. travnja 2021. godine donošenje odluke o organizaciji nastave prema Modelu „C“ (nastava na daljinu) za sve razrede srednjih škola, izuzev učenika završnih razreda strukovnih škola i maturanata, kao i učenika koji su obvezni obavljati stručnu praksu u školama i kod poslodavaca te učenika umjetničkih škola (individualna nastava) koja bi se provodila prema Modelu „A“ (nastava u školi).

Naime, iz pribavljenog mišljenja Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo proizlazi da je nastava na daljinu (online) za pojedine dobne skupine prihvatljiv način održavanja nastave budući da je veliki broj učenika i djelatnika u izolaciji ili samoizolaciji. Prelaskom na model ”C” pojedinih razreda smanjila bi se dnevna putovanja javnim prijevozom, a time i gužve u autobusima.