Na Šinama dogradnja škole, Mejaši dobivaju novo igralište

0
Foto: pixabay.com

Učenici Osnovne škole „Kamen-Šine“ sve su bliže danu kada će se u njihovoj osmoljetki konačno odvijati nastava u skladu s potrebama današnjeg života. Splitska projektantska tvrtka „Studio-studio“ odabrana je za izradu glavnog i izvedbenog projekta za rekonstrukciju i dogradnju te škole, a ukupna vrijednost izrade dokumentacije iznosi 243.750,00 kuna, priopćeno je iz Ureda grada Splita.

Planom dogradnje predviđeno je devet novih učionica zajedno sa šest kabineta za učitelje, knjižnica, kuhinja, potom blagovaonica sa multimedijalnim dijelom,  prostorije za stručnu službu, novi sanitarni čvorovi za djecu s posebnim potrebama te još niz ostalih novih sadržaja.  Početak građevinskih radova planiran je za drugu polovicu sljedeće godine, a završetak u 2020.

I izgradnja novog igrališta u Gradskom kotaru Mejaši odvija se prema planiranom ritmu. Nakon što su okončani zemljani radovi sada slijedi faza betonskih zahvata koja će biti završena do kraja godine. Već u siječnju slijedi odabir izvođača za cjelokupni dovršetak igrališta, dakle asfaltiranje, rasvjeta i opremanje. Ukupna vrijednost svih radova „teški“ su milijun i 430 tisuća kuna. Otvaranje novog igrališta očekuje se na proljeće slijedeće godine.