Na tržište stigle kapsule s medicinskim kanabisom!

0

Svi koji su čekali da im se ozakoni pomoć liječenjem kanabisom, dočekali su te dane.

Na police ljekarni stigle su kapsule s kanabisom! No, nije sve kako se očekivalo! Mjesečna terapija košta od 1200-2000 kn. Patricija Švaljek, iz Društva multiple skleroze iz Dubrovnika je za Radio Dalmaciju izjavila: Za oboljele od multiple skleroze takvo otvaranje tržišta znači jako puno. Sad je samo pitanje koja struktura oboljelih od ove bolesti će to koristiti jer slušajući naše članove, većinom su to stariji oboljeli koji su skloniji kapsulama dok su mlađi već skeptični jer naravno, samom obradom marihuane se jako puno ljekovitih svojstva uništava, tako da su skloniji nekim drugim alternativnim pristupima.

Zanimalo nas je znači li ovo da će mlađi oboljeli ipak ostati pri kupovini ulja na crnom tržištu?!

Kada bi ja sad vama rekla da za tu istu cijenu, možda malo veću, možete dobiti ulje kanabisa za koje se već zna da pouzdano pomaže, bi li ste uzeli tamo neke kanabis kapsule? Što bi mi rekli? Odgovor je vrlo jednostavan, kaže Patricija Švaljek.

Kanabis je jako ljekovit, a to najbolje znaju oni kojima pomaže. Uvoz ovakvog lijeka i prodaja po paprenim cijenama nije rješenje i svi koji misle da će to riješiti problem crnog tržišta, očito se varaju ili ih možda nije briga?!