Na ULTRA Europe festivalu više od šest tisuća VIP gostiju

0

Na ovogodišnjem osmom izdanju Festivala ULTRA Europe u Splitu očekuje se nekoliko desetaka tisuća posjetitelja te više od šest tisuća VIP gostiju iz 140 zemalja, najavljeno je u utorak na konferenciji za medije.

U ime organizatora vlasnik tvrtke MPG Live Joe Bašić rekao je da je sretan što se nakon tri godine vraćaju na veliku scenu i to jači i veći nego ikad, te da očekuju dosad najveći broj posjetitelja.

“Očekujemo više od šest tisuća VIP gostiju i to će biti najveći VIP event u svijetu. Već sada u najavi imamo 43 privatna aviona kojima će na naš festival elektroničke glazbe stići posjetitelji”, rekao je Bašić navodeći za usporedbu super bowl, koji ima 90 privatnih aviona. “To je i dokaz da je ULTRA Europe na svjetskoj karti jet seta. Gosti dolaze iz Singapura, Miamija, Las Vegasa i Los Angelesa tako da je stvarno Hrvatska od 8. do 10. srpnja destinacija za cijeli svijet”, rekao je.

Naglasio je da će pozornica, koja je atestirana za najjače vjetrove, biti najveća u Europi. Napomenuvši da imaju planove za daljnji rast, Bašić je rekao da je dosad ostvareno 70 posto njihova cilja te najavio da se u sljedeće dvije godine mogu očekivati još veći brojevi.

Potvrdio je da su već sada prodali pet posto karata više nego rekordne 2019. godine, a odlične turističke rezultate najavio je i direktor županijske turističke zajednice Joško Stella kazavši da ove godine očekuju veliki efekt, posebno zato što je već prodan veliki broj karata.

Na festivalu u Splitu nastupit će, uz ostale, Above & Beyond, Amelie Lens, DJ Snake, Marco Carola, Marshmello, Nicky Romero i Steve Aoki te Acraze, Airod, Anna, Frank Walker, Ilario Alicante, Krewella, Sam Feldt i Sofi Tukker. Nastupe pojedinih izvođača pratit će specijalna i vrlo zahtjevna produkcija koja će cjelokupno iskustvo posjetitelja na prostoru Parka Mladeži podići na jednu novu razinu, najavljuju organizatori.

Nakon što se od 8 do 10. srpnja na splitskom stadionu Park Mladeži održi Ultra Europe, za 11. srpnja predviđena je Brač Regatta, u 585 Klubu u Bolu na Braču, potom dan kasnije 12. srpnja ULTRA Beach u Carpe Diem Beach Clubu na Paklenim otocima na Hvaru, te na istom mjestu i RESISTANCE Hvar. Posljednjeg dana 13. srpnja na Visu će se održati Destination ULTRA Closing Party na tvrđavi Fort George.