Na Valentinovo praizvedba mjuzikla Bambina

0
Foto: HNK Split

Na sceni Hrvatskog narodnog kazališta na Valentinovo, u petak 14. veljače bit će praizveden mjuzikl Bambina na tekst Ane Tonković Dolenčić i glazbu Nene Belana, a u režiji Krešimira Dolenčića.

Hitove Đavola u orkestraciji Olje Dešića uživo će na sceni pjevati protagonisti predstave uz instrumentalnu pratnju sastava Neno Belan & Fiumens, gostujućih glazbenika i članova orkestra HNK Split, svi pod glazbenim vodstvom dirigenta maestra Jure Bučevića. Solističke uloge u mjuziklu tumače: Pere Eranović, Ksenija Prohaska, Stipe Radoja, Tea Požgaj / Dora Bogdanović, Andrijana Vicković, Vicko Bilandžić, Silvana Stanić, Giuliano Đanić, Zorana Kačić Čatipović, Tajana Jovanović, Nenad Srdelić, Filip Radoš, Stefan Kokoškov i Tonči Banov.

U splitskom škveru sredinom osamdesetih prošlog stoljeća gradi se tanker Bambina za grčkog brodovlasnika. Kao voditelj projekta dolazi mlad i neiskusan inženjer brodogradnje i neće mu biti lako suprotstaviti se uhodanim mehanizmima korupcije. Kada se u sve upletu još i ljubavna priča s maturanticom na praksi, sindikalni problemi i obiteljske razmirice, rezultat je autentični mediteranski kaos koji se rješava uz puno galame, grubih riječi, melodramskih obrata i naravno, pjesme.

Junaci ove priče dolaze iz prepoznatljive galerije splitskih likova, od Ravnih njiva preko Škvera do Meja, a suprotstavljeni su društvenim razlikama i predrasudama prepoznatljivim u svakom vremenu.

Uz nezaboravne hitove Nene Belana i legendarnih Đavola, ova kazališna priča pripovijeda se kao nostalgični musical premda će i ono vrijeme, kojega se mnogi sjećaju kao boljega, podsjetiti i na danas aktualne probleme. Ali, brod treba napraviti, i Bambina unatoč svemu mora isploviti…