Nada bliže tituli

0
Foto: ragbi klub Nada

Nada je u Zagrebu odigrala 22:22 (10:15) u ključnoj utakmici za naslov ragbi prvaka Hrvatske. Splićani su u završnici nadoknadili zaostatak od 12 poena.

Mladost je povela realizacijom kaznenog udarca Jurišića, a uzvratio je istom mjerom Rosso. Sredinom prvog poluvremena Grman je položio, a Jurišić pretvorio za vodstvo domaćih 10:3. Do poluvremena je Vlašić digao na 15:3, a Burazin polaganjem i Rosso pretvaranjem smanjili na 15:10.

U nastavku je trener-igrač Mladosti Šuta uz pretvaranje Jurišića donio Mladosti velikih 22:10. Nada je pojačala ritam pa je Rosso položio za 22:15, a potom pretvorio Lerotićev zgoditak za 22:22. U završnici je Nada mogla i do pobjede, dva puta su gosti imali slobodni udarac nakon izvođenja donjeg skupa, ali se Mladost ipak obranila.

Sinj je razbio Zagreb s visokih 75:0 u dvoboju za 4. mjesto. Mladost je zadržala prvo mjesto s 22 boda, ali Nada ima 21 bod i utakmicu manje. Makarska ima 14 bodova i također susret manje, Sinj ima 6, a Zagreb je ostao na 4 boda.

Slijedi pauza zbog revijalne utakmice Jug-Sjever te priprema i utakmica seniorske reprezentacije Hrvatske (Češka i Švicarska). Prvenstvo se nastavlja 23. travnja utakmicama Nada-Sinj i Zagreb-Makarska Rivijera. Mladost je u 8. kolu slobodna, što je prilika za Nadu da zasjedne na vrh ljestvice i ostane tu do kraja. Splićani, naime, u posljednja dva kola još igraju u gostima s Makarskom rivijerom, te na Starom placu protiv Zagreba.