Nada-Čelik, ragbijaški El Clasico

0

Utakmicom 1. kola regionalnog prvenstva Nada-Čelik koja će se u nedjelju u 15.30 odigrati na Starom placu u Splitu počinje nova ragbijaška sezona.

Oslabljeni smo ove sezone odlaskom nekolicine igrača. Imamo dosta mlađih. Neki imaju i poslovne obveze pa ih nećemo imati na raspolaganju dio ove sezone. Kasnije smo počeli i s pripremama, manje-više svi igrači su radili u turističkoj sezoni, pogotovo školarci i studenti. Idemo u sezonu s dosta mladim sastavom uz nekoliko iskusnih igrača. Nadamo se da ćemo sve dobro posložiti i da će sezona dobro proći, izjavio je za Radio Dalmaciju trener Nade Mate Borozan.

Igramo protiv Čelika, koji nas je načeo prije dvije godine i pokazao da može igrati dobar ragbi. Ne znamo što možemo očekivati, nemamo informacije u kakvom su izdanju ove sezone jer nisu igrali ni neku prijateljsku utakmicu po kojoj bismo se mogli ravnati. Sve će nam biti jasnije kad utakmica krene. Pozivamo sve ljude koji imaju slobodnog vremena i žele gledati dobar i čvrst ragbi da dođu u 15.30 na Stari plac i pomognu Nadi da ostvari prvu pobjedu u novoj sezoni, da dobro krenemo i naslov regionalnog prvaka vratimo nazad u Split, dodao je Borozan.

Deseto izdanje regionalnog prvenstva nastavit će se 24. rujna kada Dalmacija, momčad sastavljena od igrača Sinja i Makarske rivijere, dočekuje beogradski Rad. Ljubljana je slobodna u prvom kolu.

Nada je osvojila prvih 7 izdanja regionalnog prvenstva. Dominaciju Splićana prekinuo je baš Čelik koji je u finalu u Zenici 17. svibnja 2015. nadigrao Nadu s 29:14. Prošle sezone igralo se, kao i ove, jednostrukim liga-sustavom. Ljubljana je postala prvak s 19 bodova ispred Dalmacije sa 17 i Nade s 15 bodova.