Nada-Mladost, derbi ragbijaša na Starom placu

0

Nada i Mladost, glavni kandidati za naslov prvaka Hrvatske u ragbiju, sučelit će se prvi put ove sezone u subotu u 14 sati na Starom placu u Splitu.

Nismo imali pripremne utakmice pa nismo mogli provjeriti ono što smo odradili u pripremnom periodu. Uvijek nam je problem naći dobrog sparing-partnera. Morat ćemo biti čiste glave, pripremljeni da sve što znamo pokažemo u ovoj prvoj utakmici. Ući ćemo bez kalkulacija, odlučni da ne ponovimo kiks iz prošle sezone kad nas je Mladost nadigrala na Starom placu. Naši su treninzi fizički zahtjevniji od utakmica, s puno kontakata, ali opet je drugačije kad igraš utakmicu nego kad treniraš. Dobro smo radili, vjerujem da će sve biti u redu. Ozlijeđen nam je Ondini, pauzirat će nekoliko mjeseci. Miljak je otišao igrati u Irsku, ali vratio nam se Dario Jurčević, koji će pridonijeti kvaliteti naše momčadi. Svi su u dobroj formi, vjerujem da ćemo pokazati kvalitetnu igru. Motiva nikada ne fali, a posebno sada. Želimo Mladostašima pokazati da smo se bolje pripremili nego lani. Neće izostati žestoke borbe, ako ste slobodni u subotu popodne dođite na Stari plac uživati u ragbiju, rekao je za Radio Dalmaciju trener Nade Mate Borozan.

Atmosfera je odlična kao i uvijek, momčad je vrlo dobra, naporno smo trenirali. Drago mi je da startamo u sezonu derbijem protiv Mladosti, da se odmah zakuha na Starom placu. Lani sam najavio, možda malo bahato, da ćemo ih poraziti, ali i sada mislim da smo kvalitetnija momčad i uvjeren sam u našu pobjedu. Mladost ima iza sebe jednu utakmicu (domaći poraz od Ljubljane 28:36, op. a.), to uvijek dobro dođe za posložiti redove. Mi smo pokušali to odraditi kroz treninge, imamo i neka iznenađenja, povratnike u momčad i spremni smo za ovaj izazov. Nik Jurišić je najjači adut Mladosti, uz našeg Luku Lerotića najbolji igrač u Hrvatskoj. Ali sad je u dvostrukoj ulozi, igrača i trenera, što će mu otežati posao. Vrlo je bitan psihološki aspekt, a željni smo i osvete za tri poraza od Mladosti prošle jeseni. Bilo je u tim utakmicama naših pogrešaka koje su oni kaznili, ali je i Mladost te utakmice odigrala jako dobro. Naročito u polufinalu Kupa u Zagrebu, ne pamtim da je Nadu netko tako nadigrao. Ali Nada uvijek puca na pobjede i samo nas to zanima. Usto, naše cure slave deset godina postojanja i želimo im uljepšati godišnjicu pobjedom. Kasnije ćemo zajedno slaviti na Starom placu, rekao nam je kapetan Nade Krešo Čorić.