Nada-Mladost, ragbijaški klasik na Starom Placu

0
Foto: Berislav Rožman

Nada na Starom placu u 14 sati dočekuje zagrebačku Mladost u derbiju 4. kola Hrvatske lige ragbijaša. Sinj nakon pobjede nad Mladosti još jednom putuje u Zagreb.

U Splitu se sastaju dvije najkvalitetnije hrvatske ragbijaške momčadi u posljednjih nekoliko sezona. U obje momčadi na teren će istrčati više od polovine standardnih reprezentativaca Hrvatske. Nada se u protekla dva tjedna spremala isključivo za subotnji derbi. U momčad su se vratili oporavljeni Rosso i Vlajčević, a na raspolaganju trenerima Borozanu i Rešetaru su ponovno iskusni Čulić i Draganić.

Mladost, koja od 1958. godine čeka na titulu seniorskog prvaka u ragbiju 15, već niz godina puše za vratom splitskoj momčadi. Unatoč neočekivanom posrtanju protiv Sinja u Zagrebu prošlog tjedna, Mladost puna optimizma i izuzetno motivirana dolazi na ogled višestrukom prvaku Hrvatske. Susret protiv Nade u Splitu oduvijek je bio inspirirajući za sve hrvatske momčadi. Mladost je u više navrata dokazala da  može ravnopravno parirati splitskoj momčadi. Očekujem u prvom redu kvalitetnu igru svoje momčadi. Momčad koja u 80. minuta intezivne borbe pored vrelog srca sačuva hladnu glavu biti će pobjednik subotnjeg susreta, najavio je trener Mladosti Ivan Šuta.

Dvije vrijedne pobjede protiv prvaka Slovenije i viceprvaka Hrvatske unijeli su sigurnost i optimizam u redove Sinja. Momčad mladog i ambicioznog trenera Marina Tvrdića znatno je unaprijedila i ubrzala igru ove sezone. Dolaskom Luke Kovačića momčad je dobila na tempu u oba smjera. Uz solidan radni skup momčad Sinja ima izrazito čvrstu liniju u kojoj dominiraju vrlo moćni Marko Grčić i Niko Pavlović. Ukoliko budu igrali kompletni i zaobiđu ih ozljede, bit će veliko otkriće ove sezone.

Na velikoj muci u subotu će biti Gary Braid, trener momčadi Zagreba. Nakon tri prvenstvena poraza u goste im dolazi vrlo motivirani Sinj. Zagrebaši su unatoč porazima solidno odigrali protiv Mladosti i Nade, ali su prošle subote u Ljubljani doživjeli pravi debakl. Očekuje ih  u 16.30 novi ispit protiv jakog Sinja.