Nada podigla pehar

0
Foto: RK Nada

Ragbijaši Nade su 14. godinu zaredom prvaci Hrvatske! U posljednjem su kolu na Starom placu u Splitu nadigrali Zagreb sa 71:12 (38:0).

Nada je uveličala fjeru Svetoga Duje sigurnom pobjedom nad posljednjeplasiranom momčadi lige. Pred oko 700 gledatelja, u idealnim vremenskim uvjetima, Nada je već u prvom poluvremenu dala do znanja da nema namjeru ispustiti iz ruku ukupno 32. naslov prvaka države. Zgodicima Ivančića u 5., Plazibata u 15., Lerotića u 20., Generalića u 30., Popovića u 38. i još jednom Ivančića u 40. minuti, pri čemu je Rosso pogodio 4 od 6 pretvaranja, na odmor se otišlo s 38:0. Nakon nastupa Nadalina i promjene strana, Lerotić je već u prvoj akciji povisio na 43:0. Uporni i srčani Zagrepčani u 45. minuti dolaze do počasnog zgoditka preko Reškovića. Najbolji igrač utakmice Đurović, te Jelavić-Mitrović i svojim drugim zgoditkom Plazibat uz preciznog pretvarača Rossoa dižu rezultat na 64:5. Slaviček je položio, a Belobrajdić pretvorio drugi zgoditak Zagreba. Za konačan su se omjer pobrinuli kapetan Nade Krešo Čorić i još jednom sigurni Rosso.

Tajnik Hrvatskog ragbijaškog saveza Većeslav Holjevac uručio je pobjednički pokal kapetanu Nade Krešimiru Čoriću nakon čega je započelo slavlje splitskih ragbijaša. Produžila se Nadina fešta dugo u noć, malo prije ponoći su na Stari plac stigle i ragbijašice Nade koje su uvjerljivo trijumfirale na međunarodnom turniru u Zagrebu.

Isklizli su nam iz ruku regionalna liga i domaći Kup, ali smo uzeli prvenstvo i sretni smo zbog toga. Sezona je bila teška, s dosta tvrdih utakmica. Mlada smo momčad koja mora još puno učiti i raditi. Ali momci su pokazali da su velike face, i u Zagrebu kad smo protiv Mladosti gubili 16-17 razlike izvukli smo neriješeno i pokazali da smo stvarno velika ekipa koja može puno toga napraviti. Dogodine napadamo sve tri titule, uz dobro zdravlje i malo sreće sve ćemo vratiti u Split!, rekao je za Radio Dalmaciju trener Nade Mate Borozan.