Nada rastalila Čelik

0
Foto: ragbi klub Nada

Nada je pred oko 500 gledatelja na Starom placu nadigrala zenički Čelik s 50:3 (40:0) na startu desete sezone regionalnog ragbi prvenstva.

Nada je tako uzvratila Čeliku za poraz u finalu u Zenici u svibnju prošle godine, kad je Čelik prekinuo sedmogodišnju dominaciju Nade u regionalnom prvenstvu.

Nakon početne inicijative gostiju, Nada je zagospodarila terenom i do poluvremena stekla nedostižnu prednost. U nastavku je isključen Ivo Perić, ali je Nada s dva nova zgoditka zaokružila prednost na 50:0. Tek u završnici susreta Čelik je uspio doći do počasna 3 poena kad je Bišić realizirao kazneni udarac. Nadu su do pobjede na otvaranju nove sezone predvodili Luciano Luka Rosso s 20 poena (dva zgoditka i pet uspješnih pretvaranja) i Marin Vlajčević s 15 poena (tri zgoditka). Po jedan su zgoditak dodali Čorić, Marčić i Burazin.

Odigrali smo dosta dobru utakmicu. Prvo poluvrijeme je bilo gotovo savršeno. Ali imamo još dosta stvari za ispraviti, pred nama su dvije najteže utakmice sezone, Ljubljana i Mladost. Tu se lomi prvenstvo. Nažalost, Ivo Perić je nesmotreno zaradio crveni karton i vjerovatno ćemo četiri tjedna biti bez njega. On nam je važan igrač, naročito u autu i donjem skupu, i morat ćemo ga nadomjestiti. Nismo ostali hladne glave kad smo trebali i zbog toga nisam potpuno zadovoljan. Do poluvremena smo osigurali pobjedu pa smo dali priliku i najmlađim momcima. Mogli su i moraju bolje. Idemo dalje raditi, Ljubljanu moramo dočekati maksimalno spremni, odigrati dobru i čvrstu utakmicu svih 80 minuta, a ne 50 kao protiv Čelika, izjavio je za Radio Dalmaciju trener Nade Mate Borozan.

Drugi dvoboj 1. kola, Dalmacija-Rad (Ljubljana je u 1. kolu slobodna), odigrat će se u Sinju 24. rujna, kada će se unaprijed odigrati i susret 3. kola, Nada-Ljubljana.