Nada-Sinj, derbi na Starom placu

0
Foto: Berislav Rožman

Derbi 7. kola prvenstva Hrvatske u ragbiju odigrat će u subotu u 14 sati na Starom placu Nada i Sinj. Prije mjesec dana Nada je u Sinju slavila s 25:19.

Uslijedila je reprezentativna pauza, a potom je Nada slavila u Ljubljani s 26:22 dok je Sinj bio slobodan.

Klupu Sinja je zbog obveza na poslu napustio Marin Tvrdić pa je u ulozi igrača-trenera novi kapetan hrvatske reprezentacije Marko Grčić. Može li Marko prirediti iznenađenje stručnom stožeru Nade i svojim kolegama iz reprezentacije ostaje da vidimo u 80 zanimljivih minuta na Starom placu. Treneri splitske momčadi Mate Borozan i Ivan Rešetar posljednjih 40 dana radili su praktično s pola momčadi. Čak desetorica standardnih prvotimaca nastupilo je za hrvatsku reprezentaciju u susretima s Izraelom i Maltom. Kad se njima dodaju ozlijeđeni Burazin, Jelavić-Mitrović i Grubišić, na treninzima je jedva bilo dovoljno igrača za sastaviti dvije Ragbi 7 momčadi. Unatoč ovim objektivnim poteškoćama, Nada je s tek nekoliko zajedničkih treniga uspjela pregrmjeti teško gostovanje u Ljubljani i upisati značajnu pobjedu. Momčad se kompletirala, reprezentativci su se uspjeli odmoriti i sada s nestrpljenjem iščekuju dalmatinski derbi. Momčad je puna samopouzdanja, ali isto tako svjesna da mora priužiti maksimum u slijedećih nekoliko tjedana ukoliko želi obraniti naslov prvaka. Na svoje će sigurno doći i ljubitelji ragbija u Dalmaciji jer ih očekuje kvalitetna utakmica.

Jednako uzbudljiva utakmica očekuje se u isto vrijeme i na Krtičnjaku, igralištu HARK Mladosti. Mladostaši su nakon povijesne pobjede na Starom placu u Ljubljani odigrali s kombiniranim sastavom i pretrpjeli težak poraz, 8:69. Očekuje se da će na svom terenu Mladost nastupiti u punom sastavu i pripremiti se za odlučujuće utakmice protiv Sinja i Nade.

Nada, podsjetimo, ima 20 bodova, Mladost 15, Sinj 13 i utakmicu manje, Ljubljana 11, dok je Zagreb osvojio 1 bod. U ragbiju se uz pobjedu premira i momčad koja postigne četiri zgoditka na utakmici, ali i ona koja bude poražena s jednim posjedom razlike (7 poena ili manje), pa je u igri još pregršt bodova.