Nagarada Dražen Petrović: Franko Grgić najveća nada hrvatskog sporta!

0

Na prigodnoj svečanosti u Muzejsko-memorijalnom centru “Dražen Petrović” u utorak su, trinaestu godinu zaredom, uručene nagrade “Dražen Petrović” darovitim mladim sportašima, a ove godine su ih dobili judašica Ana Viktoria Puljiz i plivač Franko Grgić koji je ujedno i proglašen najvećom nadom hrvatskoga sporta.

Odbor za dodjelu Nagrade “Dražen Petrović”, kojim je predsjedavao veslački olimpijac i dopredsjednik HOO-a Damir Martin, odlučio je da najviše godišnje državno sportsko priznanje za mlade sportaše u 2019. godini dobije judašica Ana Viktoria Puljiz, koja je na juniorskom prvenstvu Europe u Bugarskoj u kategoriji do 44 kg osvojila srebrnu, dok je Europskom festivalu mladih (EYOF) u Bakuu u kategoriji do 48 kg osvojila zlatnu medalju, te plivač Franko Grgić koji je na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Budimpešti osvojio zlatna odličja na 800 i 1500 metara slobodno s tim što je na 1500 m postavio i novi svjetski rekord.

Najuspješnija ženska ekipa je juniorska reprezentacija rukometa na pijesku koja je na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu osvojila drugo mjesto, a nastupila je u sastavu: Mia Bošnjak, Ana Malec, Petra Lovrenčević, Saša Sladić, Mia Tupek, Rea Banić, Nika Vojnović, Anja Vida Lukšić i Vanja Perenčević.

Najuspješnija muška momčad je rukometna kadetska reprezentacija Hrvatske koja je na EYOF-u u Bakuu osvojila zlatnu medalju, a boje reprezentacije branili su: Matija Car, Ivan Barbić, Mislav Trninić, Mislav Obradović, Rok Malin, David Štrković, Jakov Neralić, Adam Šalić, Matej Mandić, Marin Lisac, Matej Svržnjak, Dominik Kuzmanović, Fabijan Grubišić, Zlatko Raužan i Mario Zakić.

Najuspješniji sportski par, štafeta ili posada su veslači splitskog Gusara Ivan Vuković i Karlo Borković koji su na Svjetskom prvenstvu u Tokiju u dvojcu bez kormilara osvojili četvrto mjesto.

Tenisačica Antonia Ružić dobitnica je nagrade u kategoriji najveće nade hrvatskog sporta jer je na završnom Masters turniru igračica do 16 godina osvojila prvo mjesto koje je zauzela i na završnoj rang ljestvici tenisačica do 16 godina u 2018. godini, dok je u muškoj konkurenciji ta titula pripala dvostrukom osvajaču zlatnih medalja svjetskom juniorskom prvenstvu i svjetskom rekorderu na 1500 m slobodno splitskom plivaču Franku Grgiću koji je već ispunio normu za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.