Nakon 17 godina košarkaši Splita plasirali se u finale Kupa Krešimira Ćosića

0
Foto: PR

Split je, nakon sedamnaest godina, u finalu Kupa Krešimira Ćosića!

U polufinalu na Gripama “Žuti” su bili bolji od Furnira s 95:83 (30:20, 25:18, 21:17, 19:28).

Split je od prve minute pokazao da plasman u finale neće doći u pitanje, držao stalno desetak i više razlike, na isteku treće četvrtine bilo je i plus 23 (76:53) da bi Furnir u finišu utakmice poraz sveo u snošljive okvire. Kod Splita odličan je bio Pavle Marčinković (15 poena, 9 skokova, 4 asistencije, 4 ukradene), odmah do njega bio je Luka Babić (16 poena, trice 4:7, 3 skoka, 3 asistencije) Ukić, Čampara i Luković imali su po 5 asistencija.

Svi smo željeli doći u ovakvu situaciju, da se u jednoj utakmici borimo za trofej, sada to imamo. Očekivao sam pobjedu protiv Furnira, nisam u najavi to želio govoriti, jer respektiram svakog protivnika. A sada se idemo spremiti za subotu, kako se kaže, baciti se na glavu u toj jednoj utakmici. Igračima sam kazao da je prošlo puno vremena od trofeja, djeca koja su se tada rodila već daleko gaze u srednjoj školi, eto koliko nam je trebalo, rekao je Splitov trener Ivica Skelin.

U redovima Furnira najbolji je bio Luka Pandurić (21 poen), koji je zajedno s Mihajlom Jerkovićem (15 poena, 4 skoka, 4 asistencije) i Isabellom (16 poena, 9 asistencija) vukao koliko je mogao.

Znali smo i prije ove utakmice da je Split nivo više, mi smo tražili neku šansu u Splitovoj lošijoj igri, ali nisu nam dali tu šansu. Nismo posustajali do kraja, ovu momčad želim od gubitničke momčadi pretvoriti u pobjedničku, to nam je bitno za ostanak u ligi kojeg zaslužujemo, kazao je Furnirov trener Jeronimo Šarin.