Nakon apela iz KBC-a Split, prikupljeno 160 doza krvi

0
Foto: imedicalapps.com

Zbog nestašice krvi u KBC-u Split u četvrtak je odaslan apel da se daruje krv svih krvnih grupa, a posebice krvne grupe A plus i 0 plus.

Nakon apela, prikupljeno 160 doza krvi, potvrdila nam je voditeljica Odjela transfuzije dr. Jela Mratović Mikulandra.

Jako smo zadovoljni i baš sam zahvalna ljudima koji su prepoznali ovaj poziv. Odazvalo ih se 200, a krv je uzeta od 160 osoba, dok ih je 40 odbijeno iz zdravstvenih razloga. Ljudi su dolazili cijeli dan, u velikom broju, strpljivo su čekali, a iako je akcija trajala do 18 sati, posljednji su, zbog velike gužve, krv dali i iza 20 sati, kazala nam je dr. Jela Mratović Mikulandra.

Akcija će se, kako je i najavljeno, održati i sutra. S obzirom da je prikupljeno 160 doza, nama treba sigurno još toliko da bismo došli u normalno stanje sa zalihama krvi. Tako da nastavljamo s akcijom, sve donatore čekamo sutra (u petak) na Firulama od 7:30 do 18 sati i svima hvala već unaprijed!, kazala nam je voditeljica Odjela transfuzije KBC-a Split.

Dodajmo i informaciju da Hrvatski crveni križ Gradsko društvo Split i KKDK Žrnovnica organiziraju akciju darivanja krvi u subotu, 19.08., u vremenu od 9 – 12 sati, u prostoru Osnovne škole Žrnovnica (Hrvatskih velikana 41).

Akciji će se pridružiti davatelji sa područja Sitno Gornje, Sitno Donje i Srinjine. Pozivaju se i ostali ljude dobre volje da se pridruže ovoj humanoj i plemenitoj akciji. Krv mogu darovati sve zdrave osobe od 18 – 65 godina starosti.