Nakon mimohoda u Splitu prosvjed za Filipa u Zagrebu

0

U Zagrebu na Trgu kralja Tomislava u 14 sati najavljen je veliki prosvjed pokreta Otpor sustavu uz poruku da je sustav u slučaju trostrukog ubojice iz Splita Filipa Zavadlava najviše pogriješio.

Organizatori prosvjeda ističu da je Zavadlav bio okidač i njihova pokreta a oni trebaju pokušati upozoriti na pogreške koje su stvorile Filipa te spriječiti da se opet dogodi Filip.

U Zagreb idemo za sada s jednim zahtjevom, a to je da se otvori Filipov slučaj od dana kada ga je centar preuzeo, dana kada je trčao u policiju po pomoć, od dana kada su svi znali sve, a nitko reagirao nije. Očekujemo sankcije nadležnih koji tom djetetu, djeci nisu pomogli na vrijeme. Očitovanje na gore navedeni zahtjev očekujemo u roku od 15 dana, ističe Otpor sustavu.

Jedna od organizatorica prosvjeda Mirela Znaor poručuje kako je veliki uspjeh polučio mimohod u Splitu, da su prikupili novac za odvjetnika Filipa Zavadlava s kojim bi se trebali naći nakon današnjeg prosvjeda, ali i da će registrirati udrugu pod istim imenom kao i pokret.

Nakon Zagreba idu u Slavoniju za tri tjedna najavljuju prosvjed u Vukovaru.