Napredak Borne Ćorića, plasman karijere Petre Martić

0
Foto: Facebook

Nakon petog najvećeg teniskog turnira na svijetu, američkog Indian Wellsa, Borna Ćorić popravio je svoj plasman na ATP ljestvici za 13 mjesta i došao nadomak svog najboljeg plasmana. Petra Martić je na WTA ljestvici napredovala 11 mjesta i prvi put ušla među 40 najboljih.

Trijumfom u Indian Wellsu, Argentinac Juan Martin Del Potro došao je na 6. mjesto ATP ljestvice. Prvih pet pozicija su zadržali Federer, Nadal, Čilić, Dimitrov i Aleksandar Zvjerev. Polufinalist Indian Wellsa Borna Ćorić je napredovao 13 mjesta i sada je 36., tri mjesta od svog najboljeg plasmana iz 2015., dok je Ivo Karlović s 80. došao na 79. mjesto. Na ljestvici za igru parova Mate Pavić je i dalje 5., a Ivan Dodig je skočio s 12. na 8. mjesto.

Simona Halep, Caroline Wozniacki i Garbine Muguruza i dalje su tri najbolje tenisačice svijeta. Petra Martić je napredovala 11 mjesta i sada je 40. što joj je dosad najbolji plasman u karijeri. Prije 6 godina je bila 42. Donna Vekić je izgubila tri mjesta i sada je 55., Mirjana Lučić Baroni je ostala 79., a Ana Konjuh 84.