Nastavljena potraga za surfericom iz Meksika

0

Nastavljena je potraga za nestalom surfericom koja je nestala jučer kod plaže Zlatni rat u Bolu na otoku Braču, potvrdio nam je splitski lučki kapetan Željko Kuštera.

U potragu je krenuo brod Lučke kapetanije, Obalna straža sa helikopterom, očekuju se plovila Obalne straže i policije, a vatrogasci potzragu nastavljaju na kopnenom dijelu Hvara. Dodajmo kako su jučer spašena trojica surfera koja su s nestalom 25-godišnjom Meksikankom bila na moru. Pretpostavlja se da je ženu jak vjetar odnio prema Hvaru.

Od policije doznajemo kako se traga za 25-godišnjom državljankom Meksika koja je nestala u moru za vrijeme surfanja u kanalu između Brača i Hvara.

Službenici Lučke kapetanije Split temeljem izuzete izjave očevidaca izvijestili su kako je nestala surferica posljednji puta viđena 200 metara od Bolske obale, gdje je pokušala plivati do obale zbog čega je pustila dasku, no uslijed naleta jakog vjetra i visokoga mora, očevidci su je izgubili iz vida.

Pilot potražnog zrakoplova Obalne straže u u 16.03h uočio napuštenu surfersku dasku 3 nautičke milje jugozapadno od Bola, ali nažalost, ne i nestalu surfericu.