Nastupom Ide Nielsen završen prvi dio ovogodišnjeg Splitskog festivala

0

Završen je prvi dio ovogodišnjeg Splitskog festivala – Kronike o našem malom mistu.

Večer “Split Jazz&Funk Festivala“ u nedjelju su otvorili Elena Stella i Ante Jeličić trio, koji su izveli i jazz obrade legendarnih pjesama Kapetane moj, Zdenka Runjića i Kuća pored mora, Arsena Dedića. Pozornicu je potom preuzeo poznati splitski jazz band, koji slavi 30 godina uspješne karijere – Black Coffee, a koji su izveli dva jazz standarda Butterfly i Watermelon Man sa svojom pjevačicom Danijelom Prpić. Potom im se na bini pridružila gošća Ana Uršula Najev.
A onda je na pozornicu izašla Ida Nielsen & The Funkbots i Prokurative su gorile u funky ritmu, plesmu, izvrsnoj atmosferi, s dobro raspoloženim Splićanima i gostima.

A najljepšoj pozornici i gradu na svitu se divila i sama Nielsen.
Obožavam Split! Imala sam priliku provesti dva dana u gradu, okupati se u moru, biti na plaži, obići Dioklecijanovu palaču i sve je fantastično – rekla je Ida Nielsen prije samoga nastupa, a tijekom nastupa divila se i pozornici i moru u pozadini i pojačala dobar ritam i vibracije sa splitskom publikom. Splićani znaju prepoznati dobru i iskrenu glazbu, pa joj nisu ostali dužni, pjevali su s njom, pljeskali, plesali i zvali je da se vrati nekoliko puta na pozornicu, što su ona i bend rado i učinili.
Ni glazbena menadžerica Isabelle Pfeifer nije skrivala svoje oduševljenje i gradom i ljudima i organizatorima.
Ovdje su ljudi tako srdačni i otvoreni, sjajni su – rekla je Pfeifer, koja se zahvalila i organizatorima na sjajnoj organizaciji i rekla da takvu rijetko susreće u svom poslu po svijetu.

(PR)