Nepropisno parkirana vozila ometaju promet gradskih autobusa

0
Foto: RD

Gradska inicijativa “Poštujte naše stanice” izvijestila je o kašnjenju  Prometove osamnaestice koja je u petak ujutro trebala krenuti u 9:30 ali je krenula  deset minuta kasnije zbog nekoliko vozila nepropisno parkiranih na okretištu koja su autobusu onemogućila okretanje.

Slučaj je tim bizarniji jer su prije par dana postavljeni betonski blokovi, upravo kako bi omogućili normalno okretanje autobusima i jasno pokazali drugim vozačima da je zabranjeno zaustavljanje i parkiranje unutar kruga omeđenog punom žutom linijom, a sada dodatno i betonskim blokovima.

 Slična situacija ponovila se i nakon sat vremena. Dva vozila nepropisno su bila parkirana unutar okretišta, ali je vozač usprkos tome ovaj put uspio okrenuti autobus.

Inicijativa Poštujte naše stanice pozdravlja postavljanje betonskih blokova od strane tvrtke „Split parking“ i ujedno poziva prometno redarstvo i „Split parking“ da češće obiđu ovo okretište autobusa. Predlažu Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo i redarstvo Grada Splita da postavi dodatne znakove zabrane zaustavljanja i parkiranja (i u lijevoj prometnoj traci kojom vozila dolaze do prodajnog centra), kao i da na nedvosmislen način obilježe da je taj prostor rezerviran za okretanje autobusa.

Za svakoga civiliziranog građanina Splita, potpuno je neprihvatljivo to bezakonje na splitskim prometnicama, a posebno trajna okupacija autobusnih stanica od strane neodgovornih vozača.

Posebno pozivaju gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu da istu odlučnost u uspostavljanju zakonitosti, kakvu je pokazao s bespravnim ugostiteljima na Žnjanu, pokaže i kada je u pitanju okupacija gradskih autobusnih stanica!