Neredi nakon utakmice u Splitu (foto i video)

0
Foto: RD

Hajduk je na Poljudu izgubio od Dinama s 0:1 utakmicu polufinala Kupa, nakon čega su uslijedili neredi navijača.

Prvo su sa sjeverne tribine utrčali na teren i krenuli prema Dinamovim igračima, koji su pozdravljali svoje navijače na južnoj tribini. Igrači su uspjeli pobjeći od njih ušavši u stadionski tunel. Istrčala je na teren i interventna policija, Torcidaši su se potom vratili na tribinu, gdje su počeli čupati sjedalice i bacati ih prema policajcima.

Neredi su se nastavili i oko stadiona. Navodno je bačen i suzavac. Iz policije za sada doznajemo da su postupanja u tijeku, još ne izlaze s konkretnim informacijama. Potvrdili su nam da je sve uglavnom prošlo bez problema do samog kraja utakmice, a onda su počeli navijački neredi.

Zapaljeni su brojni kontejneri oko Poljuda, u Zrinsko-Frankopanskoj ulici, sve do Staroga placa, kao i u Ličkoj ulici. Iz Javne vatrogasne postrojbe Split nam je potvrđeno da su do 22:30 zajedno s DVD-om Split imali desetak intervencija. Neslužbeno doznajemo da su u Zrinsko-Frankopanskoj ulici navijači na cestu poput barikada postavili kontejnere i zapalili ih.

Tragovi okršaja navijača s policijom vidljivi su na svakom koraku u centru grada i na potezu do Poljuda. Puno je uništenih i zapaljenih kontejnera, razbijenoga stakla, kamenja,.. očito je da su huligani na policiju bacali sve što im je došlo pod ruke.