Nikola Kalinić službeno predstavljen na Poljudu

0
Foto: RD

Nikola Kalinić potpisao je jednoipolgodišnji ugovor sa splitskim Hajdukom i tom prigodom istaknuo kako želi pomoći Hajduku u osvajanju trofeja.

S Poljuda je otišao 2009. godine u tada rekordnom transferu u engleski Blackburn, a kroz karijeru je još nastupao za ukrajinski Dnjipro, Fiorentinu, Milan, Atletico Madrid, Romu i Veronu.

– Ovo je za mene veliki dan i ponosan sam što sam se vratio u klub koji volim i sretan sam što ću ponovno nositi Hajdukov dres, istaknuo je povratnik u splitski klub Kalinić, kazavši kako zadnjih desetak dana nije spavao nego je razmišljao o povratku u Hajduk.

Predsjednik Uprave Hajduka Lukša Jakobušić rekao je kako je prošle godine dogovorio s Nikolom Kalinićem povratak u Hajduk ovoga ljeta, ali su ocijenili da je sada pravi trenutak za Kalinićev dolazak.

– Nikola je želio taj povratak u Hajduk što prije,  a i mi smo to željeli. Ne želim pričati koliko je financijski koštao Kalinićev povratak i na koji način je to riješeno. Kalinić se mnogo toga odrekao povratkom u Hajduk jer je to njegova želja i to je najbitnije, a ostalo nije bitno. Za njegov povratak nismo dizali kredit u banci niti smo se zaduživali. Snalazimo se i ne kukamo, rekao je Jakobušić.

Kalinić je naglasio kako do kraja prvenstva ima 15 utakmica i Hajduk će u svakoj od tih utakmica ići na pobjedu i osvajanje titule prvaka Hrvatska bila bi kruna njegove karijere, ali za titulu prvaka bore se i Dinamo, Rijeka i Osijek.

– Stvorila se dobra ekipa, želim biti dio nje i pomoći u borbi za prvo mjesto u prvenstvu i finalu Kupa. Idemo utakmicu po utakmicu i ostali se bore za isti cilj, ali mislim da smo kvalitetni. Puno stvari se treba poklopiti da se uzme prvenstvo, a nadam se da ćemo u tome imati i veliku pomoć navijača. Livaja je veliki igrač i mi ćemo biti dobar tandem, kazao je Kalinić.

– Igrao sam protiv Juventusa, ali mislio sam samo o Slaven Belupu. Nisam baš bio fokusiran na Juve, mislio sam na susret protiv Belupa. Sada imam tremu, ne razmišljam ni o čemu, a sada je prošlo i dosta godina. Mislim da sam puno bolji igrač sada nego kad sam odlazio iz Hajduka, napomenuo je Kalinić.