Nikša Kaleb o ponašanju izbornika Horvata: Nepotrebni performans izbornika, s pravom trpi kritike!

0

Svjetsko prvenstvo se nastavlja, ali nažalost ne i za nas.  Naši Kauboji pobijedili su Bahrein s 11 golova razlike, ali to nije bilo dovoljno da se proguramo do četvrtfinala.

Pobjedu je zasjenilo ponašanje izbornika Horvata tj. njegov “odglumljeni nečujni odgovor” na pitanje novinarke o njegovoj budućnosti na klupi hrvatske reprezentacije. Bivši rukometni reprezentativac Nikša Kaleb je u showu Dobar dan Dalmacijo s našim Gordanom Vasiljem prokomentirao ovu neobičnu situaciju:

Gledatelji su mogli vidjeti to njegovo “glumatanje” kao da nešto priča, prije toga je glumio kao da ga publika pozdravlja, on se okrenuo prema praznim tribinama, mahao u prazno da pojača dojam o sebi, da se čini da ljude pozdravlja, a na tribinama nije bilo nikoga. Vidi se da je to bilo smišljeno, pa mi je samim time i žalosnije.

Ali od početka na prvenstvu nam je sve krenulo nekako nizbrdo…

Tada kada je bilo možda najvažnije – mi smo podbacili. Automatski se ta negativna atmosfera provlačila tijekom cijelog prvenstva, da bi kulminirala na kraju ovim nepotrebnim performansom izbornika. Njegov otac, Hrvoje Horvat stariji je svojevremeno bio najbolji svjetski igrač, nositelj zlatne olimpijske medalje, cijenjen čovjek i u rukometnom svijetu i van rukometa, ne samo kao igrač već i kao čovjek. I onda mu naš izbornik priredi ovakvu jednu mrlju koja je pojačana obiteljski navijanjem od strane njegovih sestara što već izlazi van domene rukometa, i s pravom sada trpi kritike.

Nikša se osvrnuo i na novinarku RTL-a Ines Godu koja je postavila pitanje i koja je ostala zatečena s ponašanjem izbornika:

Ines Goda je profesionalno odradila svoj posao. Sada joj zvoni mobitel stalno, stižu joj poruke podrške, svi je pitaju zašto nije reagirala na ovaj ili onaj način. Ona je do kraja ostala profesionalna, nije na njoj da daje objašnjenja. To su pitanja za izbornika, zašto je to napravio i što mu je to trebalo – zaključio je Nikša.