Noć otvorenih vrata u Zračnoj luci Split

0

U Zračnoj luci Split u petak 27. siječnja od 13 do 19 sati održat će se Noć otvorenih vrata Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane.“

Ovogodišnja manifestacija Noć muzeja u Hrvatskoj bit će obogaćena programom „Noć otvorenih vrata HRZ i PZO“ na prostoru ZL Split.

Ista manifestacija organizirana je dva puta u vojarni Zemunik. Kako je aktivnost dobro prihvaćena u javnosti odlučeno je i posjetiteljima sa područja Splitsko-dalmatinske županije prvi put ponuditi mogućnost doživljaja aviona i helikoptera HRZ i PZO kroz zanimljiv i atraktivan program.

U dnevnom dijelu dana posjetitelji će moći razgledavati avione i helikoptere te promatrati atraktivni letački program od 15,00 sati.

U sumrak, od 17,00 sati zbog prirodnih svjetlosnih efekata kao i paljenja svjetala noćnog starta na pisti gdje se odvija letenje bit će poseban doživljaj vidjeti izloženu tehniku na kojoj lete hrvatski vojni piloti, a posjetitelji će moći doživjeti noć kao dan gledajući kroz NVG opremu koju koriste vojni piloti kada lete noću.

Priređeni su i drugi sadržaji kao izbor „Naj-osmjeha pilotske kabine“, nagradne igre i druga iznenađenja dok će mladi na promotivnom pultu dobiti informacije o mogućnostima školovanja za vojne pilote i pripadnike Oružanih snaga RH.

Posebno zanimljiva je radionica za djecu „Pilotiranje na simulatoru aviona MiG-21“ gdje će djeca uz pomoć pilota simulirati upravljanje borbenim avionom MiG-21.