Noćni čuvar na Splitskom ljetu zaražen koronavirusom

0
Foto: HNK Split

Za studenta koji je bio angažiran kao ispomoć na Splitskom ljetu utvrđeno je da je pozitivan na Covid-19 ali nije bio u bliskom kontaktu s osobljem, glumcima i publikom te nastavak festivala nije upitan,  izjavila je ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Željka Karin.

Radi se o studentu koji je preko studentskog servisa bio angažiran kao ispomoć na ovogodišnjem Splitskom ljetu, na Sustipanu na otvorenom prostoru i njegovo stanje  je dobro. On nije bio u bliskom kontaktu s ostalim sudionicima te nema epidemiološke ugroze za ostale niti je ugrožen nastavak manifestacije Splitsko ljeto“, rekla je  Karin.

Intendant splitskoga Hrvatskoga narodnog kazališta  Srećko Šestan rekao je da će se Splitsko ljeto nastaviti uz pridržavanje uputa iz županijskoga Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

Karin je rekla da je zaraza kod tog mladića utvrđena prošli četvrtak te su on i još dvije osobe koje su kratko bile uz njega stavljane u samoizolaciju, ali te dvije osobe nisu pozitivne na Covid-19.

Dodala je kako je po epidemiološkom nadzoru  sve pod kontrolom.

Kako se doznaje, mladić je radio kao noćni čuvar na Sustipanu.