Nove zrakoplovne linije s Brača

0

Zračna luka Brač u ljetnu sezonu 2015-tu uvodi niz novih letova! S kojim će se to destinacijama povezati jedini dalmatinski otok sa zrakoplovnom lukom, kazao nam je predsjednik Uprave Zračne luke Brač, Tonči Peović:

{mp3}Reportaze/aerodrom_brac_tonci_peovic1{/mp3}

I kako se ono kaže, no, ni to nije sve. Zračna luka Brač tijekom u narednom razdoblju očekuje još zrakoplovnih tvrtki koje će pokazati interes za povezivanje s Dalmacijom, a kako kaže Peović, još jedan program je pred realizacijom:

{mp3}Reportaze/aerodrom_brac_tonci_peovic2{/mp3}

No ni to nije sve. Razgovaraju i s Obalnim avio-prijevoznikom, njemačkom tvrtkom koja je nedavno počela letjeti hidroavionima koji lete iz Splita prema Jelsi i nešto prema sjevernom Jadranu. U planu je nešto što bi posebno veselilo naše otočane:

{mp3}Reportaze/aerodrom_brac_tonci_peovic3{/mp3}

Ovaj je proizvod već predstavljen hrvatskoj Vladi, no na žalost financijska situacija u proračunu ne garantira da bi se određena potpora građanima mogla dati. Međutim, Peović je ipak optimističan:

{mp3}Reportaze/aerodrom_brac_tonci_peovic4{/mp3}

Sezonski letovi započinju već koncem travnja ili početkom svibnja, a po svemu sudeći bračka kontrola leta ovog će ljeta imati dosta posla:

{mp3}Reportaze/aerodrom_brac_tonci_peovic5{/mp3}