Novi odroni i pukotine na Jadranskoj magistrali u Podgori

0

Zbog klizišta na Jadranskoj magistrali kod Podgore državna cesta između Makarske i Podgore do daljnjega je zatvorena. Obilaznica za teretna vozila iz pravca Splita je cesta Makarska- Ravča, a za osobna vozila Gornja Podgora iz oba pravca.

Načelnik općine Podgora Ante Miličić izjavio je za RD kako su u potpunoj blokadi te da su svi prilazi prema Podgori i Tučepima zatvoreni. Jutros se kaže pokazuju nove pukotine na asfaltu te novi odroni. Cijelu noć traju radovi na području na kojem se zbog obilnih kiša stvorilo klizište. Miličić se nada da će najdalje u roku pet dana biti za promet osposobljen barem jedan prometni trak Jadranske magistrale.

Zbog zatvaranja magistrale nije moguće prevoziti učenike u škole. Između 80 i sto učenika ide u makarske škole. Načelnik Miličić je zamolio roditelje da svoju djecu u školu prevezu osobnim automobilima, a ako nemaju tu mogućnost djeca mogu ostati kućama. Miličić je od županijskog pročelnika za prosvjetu, ali i Ministarstva obrazovanja zatražio pomoć odnosno da im se omogući nekoliko kombija kojim bi se učenici prevozili u škole.