Novi režim na granici, tisuće ljudi pokušalo ući u zemlju prije ponoći

0
Foto: mup.hr

Od ponoći vrijedi odluka o novom režimu ulaska u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova i Sjeverne Makedonije, prema kojem će se iz tih zemalja morati u obveznu dvotjednu samoizolaciju.

Zbog toga su se sinoć stvarale velike kolone na granici s BiH. Stotine automobila čekalo je na ulaz u Hrvatsku kako bi prešli granicu ponoći i izbjegli obveznu samoizolaciju.

MUP je primio više od sedam tisuća poziva građana koji su se raspitivali o uvjetima ulaska u Hrvatsku.

Odluka o samoizolaciji ne odnosi se na putnike u tranzitu ali će granična policija pratiti njihov ulaz i izlaz iz zemlje.

Od danas je u cijeloj zemlji na snazi i odluka o obveznoj upotrebi maski u svim sredstvima javnog prijevoza. Stožer je objasnio kako vozač neće smjeti pokrenuti vozilo ako svi putnici nemaju masku.

Od jučerašnje presice Nacionalnog stožera, Hrvatska ima još najmanje 27 novih slučajeva koronavirusa.

U Kninu je zaražen pjevač Dejan Domić koji se vratio iz Srbije, te je u subotu nastupao u kninskom noćnom klubu pred 600 ljudi, a navodno je i ulazio među publiku. Strahuje se da je zarazio veliki broj  ljudi.

Koronavirus ušao je u dvije zagrebačke bolnice; Psihijatrijsku bolnicu Sveti Ivangdje je zaraženo 16 pacijenata i pet djelatnika te u  KBC Sestre milosrdnice gdje je oboljela jedna liječnica.