Novo radno vrijeme uprave Grada Splita

0

Sukladno odluci Ministarstva zdravstva o proglašavanju opasnosti od epidemije zarazne bolesti COVID-19, a u cilju suzbijanja širenja bolesti, Grad Split privremeno mijenja uredovno radno vrijeme za rad sa strankama u upravnim tijelima gradske uprave.

Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine sva komunikacija Gradske uprave odvijat će se putem telefona i elektronske pošte. Stranke će se u uredima primati isključivo u terminima unaprijed dogovorenima putem telefona ili elektronske pošte. Radno vrijeme Centralne pisarnice ostaje nepromijenjeno, svakim radnim danom od 8 do 15 sati. Također i radno vrijeme gradske Blagajne ostaje nepromijenjeno, od 8 do 12 sati. Podsjećamo, račune je bez naknade moguće platiti i u svim poslovnica OTP banke.

Gradske tvrtke, Vodovod i kanalizacija, Čistoća i Split parking također su pozvale korisnike usluga da komunikaciju obavljaju telefonom ili elektroničkom poštom, a sve u cilju suzbijanja koronavirusa, zaštite i djelatnika i građana.

Gradske ustanove u kulturi prema uputama Stožera odgodile su sve predviđene manifestacije i događaje, a odgađaju se i sva sportska događanja u sportskim objektima Grada Splita.

Djelatnici gradske uprave, gradskih tvrtki i gradskih ustanova nastavljaju i dalje obavljati svoje redovne poslove po ustaljenom radnom vremenu, a sve je ove mjere, prema preporuci Ministarstva zdravstva i Nacionalnog stožera, nužno uvesti radi zaštite svih građana.

Prema Odluci Vlade Republike Hrvatske, od ponedjeljka, 16. ožujka neće biti nastave u osnovnim i srednjim školama ni na fakultetima. Ministarstvo znanosti i obrazovanja nastavu će organizirati na elektronski način, o čemu su svi roditelji i učenici već dobili ili će dobiti upute u svojim školama koje su spremne za izvođenje nastave sukladno uputama Ministarstva. Osnovne škole Grada Splita primit će učenike nižih razreda kojima roditelji radi posla ne mogu osigurati njihovu skrb od 8 do 16 sati.

Vrtići čiji je osnivač Grad Split (DV Cvit mediterana, DV Grigor Vitez, DV Radost i DV Marjan) također će od ponedjeljka biti otvoreni za djecu čiji roditelji rade i ne mogu organizirati čuvanje kod kuće. Upućujemo roditelje da detaljne informacije zatraže u školama i vrtićima koje njihova djeca pohađaju.

Informacije i upute za građane kako se ponašati ukoliko imaju simptome koronavirusa te preventivne mjere objavili smo na web stranici Grada Splita .

Poštovani sugrađani, na nama je da se ponašamo odgovorno, prema sebi i prema društvu u kojem živimo. Jedino tako, ako slušamo struku i poštujemo mjere koje nam odgovorni daju, život u Splitu, Dalmaciji i u domovini Hrvatskoj, u konačnici i u cijelom svijetu, ubrzo će se vratiti u normalu – gradonačelnik Andro Krstulović Opara.