Novo vrijeme Apfel-Crnica, dalmatinski derbi u Makarskoj

0
Foto: Radio Dalmacija

Skoro svako kolo Hrvatske malonogometne lige donese neki dalmatinski derbi, a sljedeća dva kola čak dva. U Makarskoj Novo vrijeme Apfel u petak u 20 sati dočekuje Crnicu, a u Dubrovniku će u subotu u 19 sati igrati Square i Vrgorac.

Split Tommy u petak u 20 sati gostuje kod Osijek Kelmea. Za tjedan dana derbi prvenstva igrat će na Gripama Split Tommy i Novo vrijeme Apfel dok će se u Šibeniku Crnica i Square boriti za mjesto u doigravanju.

Crnica je, uz Vrgorac (čak tri puta!) i Futsal Dinamo, treći klub kojeg Makarani ove sezone još nisu pobijedili. Na Baldekinu je 24. studenog bilo 4:4.

Kao i u svakoj domaćoj utakmici, mi moramo ići na pobjedu. Vjerujem da ćemo je i ostvariti. Ne bježimo od uloge favorita. Crnicu maksimalno respektiramo, uzeli su nam bodove u Šibeniku, a na klupi im je Mladen Perica Štrla. Od takvog stratega se uvijek može svašta očekivati. Moramo biti maksimalno oprezni i spremni, ali ako želimo zadržati korak za Split Tommyem i Futsal Dinamom igra nam samo pobjeda, izjavio je za Radio Dalmaciju trener Novog vremena Apfel Teo Strunje.

Novo vrijeme Apfel je vrlo kvalitetna momčad, a mi imamo problema s ozljedama. Usto, bez obzira na ishod ove utakmice, u sljedećem kolu na Baldekinu moramo pobijediti Square da osiguramo mjesto u doigravanju. Dubrovčani su nam izravni konkurent, to su dupli bodovi. Pritisnuti smo i kartonima, po dva imaju kapetan Mijat i naš najbolji igrač Pavić bez kojeg teško možemo igrati jer nam je jedini klasični pivot u kadru. Moramo u Makarskoj biti jako oprezni i pametni, ali nećemo se unaprijed predati. Ako nam se ukaže prilika, zgrabit ćemo je s obje ruke!, rekao nam je trener Crnice Mladen Perica Štrla.

Fešta maloga baluna sprema se i u Omišu gdje će u subotu u 19.30 Olmissum i Universitas igrati za prvo mjesto Druge lige jug.