Novo Vrijeme Apfel-Split, fešta futsala u Makarskoj

0
Foto: Matko Begović

Novo Vrijeme Apfel i Split sastaju se u 20 sati u Makarskoj u derbiju 4. kola Hrvatske malonogometne lige. Repriza je to prošlosezonskog finala.

Tada je Split Tommy bio favorit, a Novo Vrijeme Apfel stiglo do povijesnog naslova prvaka s 3:1 u pobjedama. Sada su Makarani favoriti, dok će Splićani tražiti iznenađenje.

Može se tako reći. Split je godinama bio favorit gdje god odlazio, ali ovo je sasvim drugačija situacija. Pomlađeni Split ne ide u Makarsku s bijemol zastavom, napravit ćemo sve da dođemo do željenog rezultata. Mislim da će biti prava muška utakmica. Kompletni smo, nemamo problema ni s ozljedama ni s kartonima. Prvenstvo je tek počelo, a Makarane za dva tjedna očekuje put u Lisabon na Ligu prvaka. Nadam se da su malo u glavama već odlutali tamo. U posljednjim prvenstvenim utakmicama nisu odigrali na svom najvišem nivou. Imaju kvalitetu, ali mi ćemo izaći na parket čvrsto i agresivno. Nemamo se namjeru predati, rekao je za Radio Dalmaciju trener Splita Alen Delpont.

Ne bježimo od uloge favorita, ali smo svjesni kvalitete Splita. To je još uvijek jedna od 3-4 najbolje ekipe Hrvatske lige. Okosnica momčadi su im Luketin i Suton, tu su još Ćorluka i Marić uz nekoliko mladih lavova. Očekujemo tešku utakmicu, moramo biti spremni i na zonu i na presing protivnika. Kiksali smo u Zagrebu s Uspinjačom Gimka (4:4, op.a.), moramo biti pravi da bismo opet uzeli tri boda. Velika prednost nam je domaći teren, ne sumnjam da će nas Makarani podržati kao i uvijek. Nećemo im ostati dužni, poručio je trener Novog Vremena Apfel Teo Strunje.