Nožem napadnut Prometov kontrolor

0

Novi napad na djelatnike splitskog gradskog prijevoznika Prometa. U četvrtak 31. svibnja u popodnevnim satima na liniji br. 3 nepoznati počinitelj napao je nožem kontrolora dok je obavljao svoj posao.

Kontrolor se uspio obraniti i nije ozlijeđen. Počinitelj je pobjegao, a policija za njim traga na temelju iskaza oštećenog kontrolora i putnika. Ispričavamo se putnicima na neugodnosti i pretrpljenom strahu, kaže nam potpredsjednik Radničkog vijeća Ivan Barišić.
‘Nakon što je prošlog četvrtka naš vozač zadobio po život opasne ozljede, ovo je drugi napad u tjedan dana u kojem je našim djelatnicima ugrožen život.Potpuno nam je neprihvatljivo svako nasilje, a pogotovo nasilje prema našim djelatnicima na njihovom radnom mjestu. Promet d.o.o. poduzet će sve potrebne korake kako bi zaštitio svoje djelatnike.Pozivamo policiju i Državno odvjetništvo na žurno i odlučno djelovanje protiv nasilnika!’

Uprava, Radničko vijeće i sindikati JGP Promet d.o.o. izražavaju svoje najdublje ogorčenje zbog još jednog u neprekinutom nizu svirepih napada na naše djelatnike.