Obavijest navijačima koji dolaze na utakmicu Hajduk – Slaven Belupo

0

Iz Hajduka mole sve navijače koji dolaze na prvenstveni susret Hajduk – Slaven Belupo da uz svoju ulaznicu ili pretplatu ponesu i važeći identifikacijski dokument u svrhu provjere identiteta zbog epidemioloških mjera koje su trenutno na snazi uslijed pandemije koronavirusa.

Na svim ulazima će se vršiti provjere radi Covid situacije iz preventivnih razloga i predostrožnosti nakon događanja koja su uslijedila poslije teniskog turnira u Zadru. Kako bi se izbjegao bilo kakav negativan scenarij molimo da se poštuju sve mjere i preporuke koje su na snazi.

Sukladno Preporuci za održavanje športskih natjecanja na otvorenom uz prisutnost gledatelja izdanoj 13. lipnja od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) još jednom obavještavamo o navedenim preporukama sve naše navijače koji će na utakmici Hajduk – Slaven Belupo (petak, 26. lipnja u 21:05 sati) biti prisutni na tribinama poljudskog stadiona:

EVIDENCIJA
Za svako natjecanje uspostavit će se sustav vođenja evidencije prisutnih osoba u gledateljstvu radi lakšeg naknadnog epidemiološkog praćenja kontakata u slučaju pojave zaraze virusom SARS-CoV-2. Uz mjesto i datum održavanja natjecanja u evidenciju se unose ime, prezime, telefonski broj osobe.

RASPORED SJEDENJA I MAKSIMALAN BROJ GLEDATELJA
Na tribinama predviđenim za gledateljstvo osobe smiju sjediti na način da su udaljene 1,5 metar jedna od druge odnosno preporučuje se da maksimalan broj osoba u gledateljstvu ne prelazi 1/3 kapaciteta na tribinama. Preporučuje se da osobe u gledateljstvu sjede tako da nisu smještene jedna iza druge već da u svakom sljedećem redu osoba sjedi za dva mjesta pomaknuta udesno u odnosu na osobu u prethodnom redu.

DNEVNO MJERENJE TJELESNE TEMPERATURE
Gledatelji trebaju na dan dolaska na utakmicu izmjeriti tjelesnu temperaturu. Ako je u jutarnjim satima viša od 37,2 °C, ako se osoba osjeća bolesno ili ima bilo koje znakove bolesti (to se odnosi na sve simptome i znakove bolesti, a ne samo na bolesti dišnih puteva), osoba se treba telefonski javiti nadležnom obiteljskom liječniku, koji će odlučiti o daljnjem postupanju.

FIZIČKA UDALJENOST
Za vrijeme ulaska i izlaska iz športskog objekta, kao i tijekom boravka odnosno prolaska gledatelja kroz zatvorene prostore športskog objekta na kojem se održava natjecanje (hodnici, sanitarni čvor i sl.) preporučuje se držati razmak od 1,5 metra kao nužnu fizičku udaljenost.